A28 bij Assen krijgt DCB Energy Hub

PERSBERICHT

Op het te nieuw ontwikkelen bedrijventerrein ‘Werklandschap Assen Zuid’ aan de A28 komt in 2018/2019 een Energy Hub. Dit is een tankstation waar naast traditionele brandstoffen allerlei andere vormen van energie kunnen worden afgenomen, zoals elektrisch laden, LNG (aardgas), CNG (schone fossiele brandstof).  Ook krijgt dit station als een van de eerste stations van Noord Nederland  een waterstof-tankpunt. Waterstof wordt geproduceerd via elektrolyse, waarbij water wordt omgezet in waterstof en zuurstof.  Dit proces levert stroom op voor de auto, waardoor in vaktermen ‘zero emissie mobiliteit’ mogelijk is.
Naast het tankstation komen er ook voorzieningen voor truckparking, voor ruim 23 vrachtwagens. En er is ruimte voor snelweghoreca. Het totale plan omvat ca. 1,5 hectare.
De  nieuwe Energy Hub komt aan de oostkant van de A28. Dichtbij het vorige jaar gerealiseerde viaduct met de nieuwe afslag Assen Zuid. 

Werklandschap Assen Zuid

De Energy Hub is de eerste ontwikkeling op het Werklandschap Assen Zuid.  Het Werklandschap is in 2012 meegenomen in het programma FlorijnAs. Het gebied heeft een unieke ligging met goede verbindingen naar het noorden en zuiden en naar Duitsland.

Op 18 december tekenden gemeente Assen en DCB Energy uit Spijkenisse ontwikkelafspraken. Zo zal DCB de plannen nu verder uitwerken. Verder zal  de gemeente Assen in 2018 een planologische procedure starten.