Code Oranje!

Code Oranje! OrangeGas en DCB Energy breiden schone brandstoffen netwerk op grote schaal uit.

OrangeGas en DCB Energy sluiten samenwerking om het netwerk uit te breiden voor schone brandstoffen. Samen hebben zij de ambitie om binnen twee jaar op 20 locaties schone brandstoffen aan te bieden. De samenwerking betreft voor de schone brandstoffen CNG+, elektrisch snelladen en waterstof voor consumenten, zakelijke rijders en wegvervoer.

De kleur oranje in het logo is niet het enige wat OrangeGas en DCB Energy gemeen hebben. Beide partijen zetten in op een breed pallet van schone brandstoffen. Sinds 2008 is er al een samenwerking tussen beide partijen. OrangeGas is toen gestart met het bouwen van groengas (CNG) vulpunten op tankstations van DCB Energy. Inmiddels betreft dit de locaties Vierpolders, Vlaardingen en Spijkenisse.


“DCB Energy was één van de eerste partijen waar wij mee samen zijn gaan werken toen OrangeGas net was opgericht. Mede dankzij DCB en de andere partners hebben wij deze groei als bedrijf kunnen doormaken. Ik ben trots op de samenwerking en ik geloof erin dat wij op deze manier van elkaars krachten gebruik kunnen maken”, aldus Marcel Borger – Directeur OrangeGas.

“Onze ambitie is groots, het nieuwe rijden voor iedereen bereikbaar maken dat is ons primaire doel” aldus Carola en Freddy Berkel van DCB Energy.   

De locaties van de 20 nieuwe projecten, Hubs genoemd, zijn verspreid over Nederland en België. Hubs zijn strategisch gelegen locaties met alle brandstoffen onder 1 dak.         

OrangeGas is vanaf 1 januari 2020 exploitant van de CNG+ locaties in Venlo en  Den Hoorn maar ook van het recent geopende Borne; CNG+ en LNG zijn vanaf 1 juni a.s. beschikbaar.

Maasvlakte-Rotterdam, Schiphol Airport, Maasmechelen en Assen zijn de volgenden, ook in 2020. DCB Energy gaat door in 2021 en 2022, zo maken we duurzame mobiliteit bereikbaar voor iedereen.  

DCB Energy – Fuel your future

Welkom in de wereld van mobiliteit. DCB Energy faciliteert sinds 1961 transportmiddelen die aangedreven worden door brandstof om zich te bewegen door de Benelux en Duitsland. DCB Energy gelooft in een toekomst met duurzame mobiliteit, omarmt veranderingen en denkt in kansen en met het netwerk van stations zijn ze er voor iedereen.

Een onafhankelijk familiebedrijf dat zaken doet op haar eigen manier. DCB Energy wil vooruit, is ondernemend, neemt risico’s en toont lef. 

De slogan ‘Fuel your Future’ past perfect bij de ambities van DCB Energy.


OrangeGas – Tank Positive

OrangeGas exploiteert en realiseert uitsluitend schone brandstoffen: Groengas (CNG), (snel)laders, waterstof, HVO100, LBG, vloeibare Co2 en ED95. Dit is vaak in samenwerking of op terrein van diverse partners. Inmiddels beschikt OrangeGas over 83 vulpunten in Nederland en 52 in Duitsland. OrangeGas gaat in 2020 ook starten met het exploiteren en realiseren van schone brandstoffen in Zweden en België.