DCB LNG Academy

Om LNG te mogen tanken volgt de chauffeur eerst een tanktraining via DCB LNG Academy.                         Neem kontakt op voor meer info of een afspraak via 055 – 578 1315 of academy@dcbenergy.nl.               Na het volgen van de training ontvangt de chauffeur een certificaat.

Al in bezit van een LNG certifcaat? Stuur deze dan naar academy@dcbenergy.nl zodat deze opgenomen kan worden in onze data base.

Tankinstructies

De LNG afleverzuil is voorzien van een videoscherm, LED indicatoren en sticker met                         tankinstructies step by step. 

LNG tanken

Het tanken van LNG brandstof gaat gemakkelijk en is net zo snel als diesel tanken. Je sluit de koppeling aan en drukt een knop in om de pomp in werking te stellen. De knop moet gedurende de gehele tankbeurt worden ingedrukt, de pomp slaat automatisch af bij een volle tank.

LNG in de opslagtanks kan niet ontploffen en niet branden, omdat er geen zuurstof aanwezig is. Zodra LNG vrijkomt in de buitenlucht en gasvormig wordt, is het in combinatie met de aanwezige zuurstof wel brandbaar. Omdat aardgas heel snel verdampt, verspreidt en lichter is dan lucht, is het slechts binnen beperkte grenzen brandbaar.