Hoogcalorisch CNG beschikbaar aan pomp bij DCB Energy

Gepubliceerd op 16-02-2018 om 09:26 door TankPro

Op twee tanklocaties van DCB Energy is het voortaan mogelijk om hoogcalorisch CNG te tanken. De tankstations liggen langs de A4 bij Den Hoorn en de A67 bij Sevenum/Venlo. Volgens het bedrijf uit Spijkenisse is deze plus-variant zuiniger dan de normale CNG en valt de uitstoot daardoor lager uit.

CNG is aardgas dat onder druk is gebracht. Hoogcalorisch gas heeft een hogere energiewaarde dan laagcalorisch gas en in vergelijking met de l-variant neemt de actieradius toe met zo’n 10 tot 20 procent. De auto is daardoor zuiniger en de uitstootcijfers vallen lager uit. CNG-auto’s kunnen overigens zonder problemen uit de voeten met zowel l-gas als h-gas, dit in tegenstelling tot cv-ketels en gasfornuizen in Nederland. Die zijn bij ons alleen ingericht op laagcalorisch gas.

Beschikbaarheid LNG

Sinds januari kan bij deze tankstations ook LNG getankt worden. Vorig jaar zomer tekenden DCB Energy en PitPoint een contract voor het bouwen van drie LNG-tanklocaties. Naast de tankstations in Den Hoorn en Sevenum/Venlo, die inmiddels in gebruik zijn, komt er nog een derde locatie in Roosendaal.

LNG, ook wel bekend als vloeibaar aardgas, wordt gebruikt als brandstof voor onder meer vrachtwagens. Het is daarmee een alternatief voor diesel. Steeds meer vrachtwagenfabrikanten bieden modellen aan die met LNG uit de voeten kunnen. In vergelijking met diesel valt de uitstoot van CO2 en NOx aanzienlijk lager uit.

Beide tankstations zijn onbemand en dag en nacht geopend. De meest gangbare betaalkaarten worden op deze locaties geaccepteerd. Freddy Berkel, directeur en eigenaar van DCB Energy is blij met de uitbreiding van het aanbod brandstoffen. “DCB is verheugd dat haar relaties, naast traditionele brandstoffen, nu ook LNG en hoogcalorisch CNG kunnen tanken op beide locaties.”