TANK FOSSIELVRIJ VOORUIT MET HVO100

HVO100 is het fossielvrije en emissiearme alternatief voor diesel. HVO staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’ en is de meest duurzame diesel van het moment. Het wordt gemaakt van plantaardige olie en dierlijke vetten en is daardoor volledig fossielvrij, hernieuwbaar en emissiearm.

HVO100 levert een CO2-reductie van maar liefst 89% en een veel lagere uitstoot van fijnstof, NOx, roet en zwavel. Daarnaast is het geurloos en volledig biologisch afbreekbaar. En belangrijk voor de motor, het is een hele zuivere, technisch hoogstaande dieselkwaliteit.

Overstappen naar HVO100?

Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassing nodig hebben om HVO100 te tanken. Overstappen is dus eenvoudig. HVO100 voldoet aan de EN15940 norm, maar niet aan de EN590 norm voor traditionele dieselbrandstof, dus informeer bij de autodealer/fabrikant of het voertuig kan rijden op HVO100.

Waar kun je HVO100 tanken?

HVO100 kun je bij alle DCB tankstations tanken, check de tanklocator voor de exacte locaties.

* De duurzame biobrandstof HVO100 van DCBEnergy is nagenoeg vrij van zwaveloxiden (SOx) en levert een CO2-reductie van 80-90% op vergeleken met fossiele brandstof.  100% afval of residu, zonder verandering van landgebruik, ontbossing of concurrentie met voedsel.