TRANSPORT TANKT VOORUIT MET LNG

LNG is schoner, stiller en voordeliger. De duurzame brandstof LNG voor het wegtransport laat alternatieve brandstoffen ver achter zich. Met een CO2 uitstootreductie tot 95% en veel stillere motoren, een grote actieradius, ruime venstertijden om te laden en te lossen loont het om direct over te stappen.

Onze volgende stap is Bio-LNG, een brandstof die geproduceerd wordt van organisch materiaal als grondstof, en biedt een enorme potentie voor de overgang naar een schonere en groenere transportsector. Met voordelen zoals hernieuwbaarheid, energiedichtheid en emissiereductie. Onze experts vertellen er graag meer over.

Waarom LNG tanken bij DCB?

DCB Energy heeft een groot distributienetwerk, jarenlange ervaring met de levering van duurzame brandstoffen en is drijvende kracht achter de uitrol van hoogkwalitatieve LNG en tankinstallaties.

LNG Academy

Om LNG te mogen tanken volgt de chauffeur eerst een tanktraining via DCB LNG Academy. Neem contact op voor meer info of maak een afspraak via 055 – 578 1315 of academy@dcbenergy.nl. Na het volgen van de training ontvangt de chauffeur een certificaat.

LNG tanken

Het tanken van LNG brandstof gaat gemakkelijk en is net zo snel als diesel tanken. Je sluit de koppeling aan en drukt een knop in om de pomp in werking te stellen. De knop moet gedurende de gehele tankbeurt worden ingedrukt, de pomp slaat automatisch af bij een volle tank. LNG in de opslagtanks kan niet ontploffen en niet branden omdat er geen zuurstof aanwezig is.

Zodra LNG vrijkomt in de buitenlucht en gasvormig wordt is het in combinatie met de aanwezige zuurstof wel brandbaar. Omdat aardgas heel snel verdampt, verspreidt en lichter is dan lucht, is het slechts binnen beperkte grenzen brandbaar.

Waar kun je LNG tanken?

LNG tank je bij onze DCB Energy HUBs en geselecteerde partners in de Benelux en Duitsland. Check de tanklocator en selecteer LNG voor de exacte locaties.